Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een populaire yogastijl die zich richt op het creëren van een harmonieus evenwicht tussen lichaam en geest. Je kunt het zien als de basis van alle yogavormen. Het woord “Hatha” verwijst naar de combinatie van de twee Sanskriettermen “ha” (zon) en “tha” (maan), wat de balans tussen tegenstellingen symboliseert.

Bij Hatha Yoga worden fysieke houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie gecombineerd om het lichaam te versterken, flexibiliteit te vergroten en innerlijke rust te bevorderen. Het draait om het bewust worden van de ademhaling en het verbinden van de ademhaling met de bewegingen van het lichaam.

Tijdens een Hatha Yogales worden verschillende asana’s beoefend, waarbij de nadruk ligt op het in evenwicht brengen van inspanning en ontspanning. De houdingen variëren van eenvoudige tot meer uitdagende posities, maar kunnen altijd worden aangepast aan individuele behoeften en niveaus.

Hatha Yoga biedt talloze voordelen, waaronder het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie, het vergroten van de flexibiliteit en het versterken van het lichaam. Het is een toegankelijke yogastijl die geschikt is voor beginners en gevorderden, en het helpt om een gezonde en gebalanceerde levensstijl te bevorderen.

Scroll naar boven