Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Power Yoga

Poweryoga is een dynamische en energieke vorm van yoga die fysieke kracht en flexibiliteit combineert met ademhalingstechnieken en meditatie. Het is ontstaan uit de traditionele yogastijl Ashtanga, maar met minder strikte regels en een meer toegankelijke benadering.

Bij Poweryoga worden houdingen (asana’s) op een vloeiende manier uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van spierkracht, balans en uithoudingsvermogen. Het is een intensieve vorm van yoga die zowel fysiek als mentaal uitdagend kan zijn.

De les begint meestal met een korte meditatie en ademhalingsoefeningen om de geest te kalmeren en in het moment te brengen. Vervolgens worden er verschillende reeksen van houdingen uitgevoerd, zoals zonnegroeten, staande houdingen, balanshoudingen en omgekeerde houdingen. Elke houding wordt gesynchroniseerd met de ademhaling om een flow te creëren.

Poweryoga helpt bij het opbouwen van spierkracht, het verbeteren van de flexibiliteit, het vergroten van de concentratie en het verminderen van stress. Het is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende en actieve vorm van yoga, maar het kan ook worden aangepast aan verschillende fitheidsniveaus en lichamelijke beperkingen.

Scroll naar boven