Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Over Francis

Francis Vlot is in 2013 met yoga begonnen binnen haar bedrijf Vitaal Outdoor. Ze merkte dat er behoefte was aan ontspanning naast de inspanning van het sporten. Met haar yoga- en lesgeefervaring kwam ze een eind maar al snel merkte ze dat ze een goede yogaopleiding nodig had om yoga echt goed over te brengen.

Ze is begonnen met een opleiding Poweryoga. Daarna heeft ze zich al snel geschoold in Yin yogaVinyasa Flow yoga en Ashtanga yoga. Ze heeft heel veel geleerd in de opleidingen maar eigenlijk nog meer erna en via zelfstudie.  En nog steeds leert zij elke dag.

Asana’s (yogahoudingen) zijn maar een onderdeel van yoga. Zo zijn bijvoorbeeld een goede ademhaling en in stilte zitten ook belangrijk om tot het gewenste resultaat te komen. Een van de resultaten zijn meer rust en vrede in de mind en een lichaam dat fijn aanvoelt. 

Yoga is een filosofie gebaseerd op het Achtvoudige pad van Patanjali. Er zijn een hoop dingen die Francis van yoga geleerd heeft en ze hoopt een inspiratiebron te zijn voor velen die net als zij ook het yogapad willen bewandelen.  Dingen die zij o.a. geleerd heeft van yoga en graag wil overbrengen:

  • Niks is wat het lijkt.
  • Heb vertrouwen in de stroom van het leven.
  • Fouten mogen gemaakt worden, je kunt er van leren.
  • Loslaten van controle en angst door ademhaling en meditatie.
  • Een juiste ademhaling is belangrijk voor een rustige geest en het aanvaarden van een houding.
Scroll naar boven