Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Over Heleen

Heleen is in aanraking gekomen met yoga door in 2004 de les ‘Body Balance’ op de sportschool te volgen. Bij deze les werden veel yogahoudingen gedaan, maar dan meer op een sportieve, snellere manier op muziek. Na de les voelde zij zich altijd heel goed en de houdingen vond ze zo interessant dat ze zich er meer in is gaan verdiepen, zowel in het uitvoeren van de houdingen als in yoga.

Vervolgens is zij zelf yoga lessen gaan volgen, waardoor de nieuwsgierigheid nog groter werd. Na elke les voelde ze zich zo relaxed en goed dat ze verschillende vormen van yoga is gaan doen. In de zomer beoefende ze ook SUP yoga, dat is yoga op een Stand-Up-Paddle board. Die vorm is wat speelser omdat je op het water bent en je extra je best moet doen voor je balans wat het tegelijk intensief maakt.

Omdat Heleen meer over de werking van yoga wilde weten, is zij zelf de 100 uur basis Hatha Yoga Opleiding gaan volgen bij YogaPoint. Dat was in de eerste helft van 2018. Daarna heeft ze de verdiepingscursus “Meer flow in je les” gedaan. Daar heeft ze meer over yogavormen geleerd die minder statisch zijn en meer vloeiende bewegingen bevatten.

Yoga betekent voor Heleen: “Mijn moment voor mezelf. Het geeft me meer rust en na de practice een heel ontspannen gevoel. Het is het moment dat je aan niets anders hoeft te denken dan aan wat je aan het doen bent, wat in deze hectische wereld heel belangrijk is omdat we altijd met honderd-en1-dingen tegelijk bezig zijn.”

Als yogadocente geeft Heleen variatie in de Hathalessen, dat kan de ene keer intensief zijn en de andere keer weer rustiger. Het is voor haar belangrijk dat iedereen goed naar zijn eigen lichaam luistert en de houdingen zo uitvoert dat het goed voelt.

Scroll naar boven