Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Over Marissa

Yoga heeft altijd al haar aandacht getrokken. In het begin volgde Marissa videolessen en ging het voornamelijk om de fysieke voordelen. Het hielp haar om haar spieren te kunnen ontspannen, waardoor ze minder rugpijn had. Later is ze overgestapt naar groepslessen en merkte ze niet alleen de fysieke, maar ook de mentale voordelen!

Haar interesse voor yoga werd steeds groter en daarom wilde ze er meer een eigen draai aan kunnen geven. Daarom besloot Marissa om te starten met de yogadocent opleiding.

Of ze echt yogadocent zou worden, wist ze toen nog niet. Tijdens het oefenen voor haar examen kreeg ze zoveel positieve reacties van degenen die haar lessen volgden. Op dat moment besefte ze wat voor mooie dingen ze in een les aan een ander mee kan geven en dat is uitgegroeid tot een passie!

Inmiddels heeft Marissa in 2022 de eerste 100 uur voor Hatha yoga afgerond en rond ze binnenkort haar volgende 100 uur af. Verder ligt haar interesse ook bij Flow yoga. Ze geniet simpelweg van de vloeiende manier van bewegen.

Naast yogadocent werkt Marissa als verpleegkundige. Voor haar voelt dit als een prachtige aanvulling. Zo is ze zich in het ziekenhuis meer bewust van haar eigen houding, maar kan ze ook iemand anders ondersteunen met ademhalingsoefeningen. Andersom weet ze dat elk lijf weer anders is en beseft ze dat de hectiek (zoals vaak in een ziekenhuis) ook in andermans leven aanwezig kan zijn. Hoe lekker is het dan om een yogales te volgen.

Want als Marissa een ding heeft geleerd, dan is het dat tot rust komen en terug keren naar jezelf ontzettend belangrijk is in deze Westerse wereld vol met prikkels.

Scroll naar boven