Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Over Simone

In mijn twintiger jaren kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ik woonde in Engeland en later in Aruba en beoefende wekelijks Bikram yoga. Bij Bikram yoga is de ruimte verwarmd tot 40 graden en volg je een serie van 26 verschillende houdingen waarbij je iedere keer tot het gaatje gaat, heerlijk!

Eenmaal terug in Nederland kwam ik erachter dat deze vorm voornamelijk in de grote steden wordt aangeboden. Fanatiek als ik ben kwam ik op het idee om de opleiding tot Bikram docent te volgen. Echter maakte ik eerst een uitstap om de basis van yoga onder de knie te krijgen. In de zomer van 2023 behaalde ik mijn 200-hour Hatha Yoga Teacher Training. En wat een eyeopener was dit:

Zo jong als ik was heb ik/is mij aangeleerd om altijd voor de volle 100% te gaan, sprongen in het diepe te maken, kansen te grijpen wanneer die voorbij komen en keuzes te maken met mijn hoofd. 

Yoga heeft mij doen verstillen. Mij geleerd om mijn hart te volgen. Meer met zachtheid en liefde naar mijzelf en mijn omgeving te kijken en ook zo om te gaan met mijn lichaam. Dat ik yoga lessen zou gaan geven, dat was vanaf dag 1 al een feit. Want wat yoga mij brengt, gun ik ieder ander!

Die opleiding tot Bikram docent die schuif ik nog even vooruit, naast het geven van Hatha lessen, ga ik mij eerst focussen op kids yoga. Want hoe geweldig zou het zijn dat je op jonge leeftijd al leert om vanuit je hart keuzes te maken, om bewust te zijn van je lichaam, geest en ziel. Waar je door middel van yoga handvatten krijgt aangereikt waarin ‘moeten’ verandert in ‘mogen’ en hardheid verandert in zachtheid en liefde voor jezelf en anderen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, tot snel op de mat!

Scroll naar boven