Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Uitbreiding Happy on the Move

Bron Merwestreek

Sliedrecht – Wie drie jaar geleden tegen Nienke Drenkelford had gezegd dat ze nu eigenaresse zou zijn van een goedlopende yogastudio, was ongetwijfeld vriendelijk door haar uitgelachen. Maar het leven kan raar lopen, want sinds het voorjaar van 2018 staat zij toch echt aan het roer van Happy on the Move. Niet alleen het verzorgen van yogalessen en coaching, maar ook het ondernemerschap spreekt haar steeds meer aan. Omdat Francis Vlot het team van Happy on the Move vanaf volgende week versterkt, wordt het aanbod nog veelzijdiger, met vier verschillende soorten yoga. Het tweetal vertelt er graag meer over.

Door Yvonne Vogel

Francis: “Ik houd van het maken van connecties, van leren van elkaar. Met mijn bedrijf Vitaal Outdoor verzorgde ik naast bootcamp, personal training en power walking ook yoga. Dus toen ik hoorde dat Nienke dat ook ging aanbieden in Sliedrecht, heb ik contact gezocht en volgden we een les bij elkaar. Samen met Desiree Seaver van ‘Subtiele Yoga Creaties’ organiseerden we eind oktober ook een gemeenschappelijk yogafestival. En ik nam af en toe wat lessen over van Nienke. De verbinding was er, maar tegelijkertijd voelde het ook een beetje ingewikkeld. Daarom kwam ik met het idee om echt structureel samen te gaan werken. Ik ga door met Vitaal Outdoor, maar breng het yoga-aanbod onder bij Happy on the Move.” Daarmee wordt de studio meteen een van de grootste in de regio, met een breed aanbod. Volgende week gaat het nieuwe rooster in. Hatha yoga, Easy Flow Yoga, Vinyasa Flow yoga en Yin Yoga: er is voor ieder wat wils. “De ene vorm richt zich meer op ontspanning en het bindweefsel, terwijl een andere vorm meer uitnodigt tot lekker zweten. Yoga is in een bepaalde mate een ontdekkingstocht, dus het is gewoon een kwestie van uitvinden wat het beste bij je past,” legt Nienke uit.

Zij en Francis zijn qua persoonlijkheid best verschillend. “Maar dat is geen nadeel. Ik vind het juist een mooie aanvulling voor Happy on the Move dat we geen kopie van elkaar zijn. Waar Francis vol ideeën zit en die het liefste de volgende dag wil uitvoeren, ben ik degene die daar wat langer op moet kauwen. Soms ik het goed een remmende factor te zijn. Maar andersom is het voor mij ook prettig om een schop onder m’n kont te krijgen en niet op voorhand allemaal beren op de weg te zien. We voelen hoe dan ook dezelfde liefde voor yoga, maar hebben daarin ons eigen pad bewandeld.” De definitie van yoga? Die verwoordt Nienke online heel mooi. “Yoga gaat om een reis over jezelf, via jezelf, naar jezelf. Je zet je eigen lichaam en geest in om tot verdieping, inzicht, kracht en ontspanning te komen. Dat is toch gaaf? En soms ook pittig, want je komt op die reis ook weerstand tegen of patronen van jezelf die je eigenlijk niet zo leuk vindt of moeilijk. Maar zonder duister geen licht, zonder wrijving geen glans. Yoga is veelzijdig en je kan eruit halen wat jij zoekt of nodig hebt.”

Aan de Maaslaan helpen Nienke en Francis in ieder geval graag bij die zoektocht. Francis: “Het zweverige is al lang van yoga af. Het is gemeengoed geworden. Zelfs in het leger wordt het gegeven voor het creëren van rust en mindfulness.” Nienke: “Ik verzorg binnenkort op een basisschool in Dordrecht zes lessen ‘schoolverlichting’. Aan de hand van thema’s laat ik kinderen daarbij op een laagdrempelige manier kennis maken met yoga en meditatie.” Het is duidelijk: yoga is overal en voor iedereen.

Interesse in een yogales bij Happy on the Move? Kijk dan voor meer informatie, aanbod en lestijden op www.happyonthemove.nl

Scroll naar boven