Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Wanneer je een vallende ster ziet mag je een wens doet zegt de legende.

11872258_998496550180787_656795097766130117_o

Ogen dicht en vanuit je diepste iets wensen. Heb je daar een vallende ster voor nodig?

Vertrouwen op wat je vanuit je diepste heel graag wilt. Leg het in gebed, stuur dit het universum in of doe een wens bij het zien van een vallende ster. Hoe je het ook omschrijft, het gaat erom dat je het meent en dat je erop vertrouwt.

Vertrouwen, hoe doe je dat? Hard roepen dat je vertrouwt werkt niet kan ik uit eigen ervaring vertellen. Vertrouwen is overgave. Overgeven aan dat waar je geen controle over hebt. Makkelijk? Nee. Alle begin is moeilijk en daarmee wordt dus ook gezegd dat het gemakkelijker wordt. Daar mag je dan weer op vertrouwen.

‘Alles is goed zoals het is’ of ‘alles heeft een reden’, uitspraken die mij rust kunnen geven. Gek dat ik dit pas echt voelde toen ik in een tempel in Cambodja was of bijzondere gesprekken voerde met mijn couchsurfhost in Vietnam. In de stroming en hectiek van alledag is het moeilijker om te berusten in dat wat is. Maar ik leer, ik probeer vaker stil te staan bij de kleine dingen.

Vanuit mijn ooghoek zag ik een vallende ster toen ik op mijn balkon zat. Ik sloot even mijn ogen en ik heb iets gewenst. Ondertussen ben ik vergeten wat ik heb gewenst. Ik zal het dus ook niet weten als deze uitkomt. Dus kan ik niets anders dan…. Ja, vertrouwen.

 

Scroll naar boven