Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Eerste paar dagen in Peru!

Hola allemaal,

Afgelopen donderdag 20 september was het dan eindelijk zover, Bram en ik nemen het vliegtuig naar Peru voor ons eerste backpack avontuur samen! Toch wel stiekem een droom die uitkomt na flink wat reizen op eigen houtje!

Een 12 uur durende vlucht, voor ons het langst aantal uren achter elkaar in een vliegtuig. Toch echt wel lang hoor, maar we vermaken ons goed met film kijken, lezen, eten en dutjes doen.

Het hostel dichtbij het vliegveld dat we hadden geboekt is prima en ideaal zodat we de volgende dag in de ochtend weer snel op het vliegveld kunnen zijn.

We vliegen namelijk in een uurtje meteen door naar Cusco. Deze onder toeristen populaire stad ligt meteen op 3400m dus we zijn benieuwd of en hoeveel last we zullen hebben van de hoogteziekte waarvoor we zijn gewaarschuwd. Heel apart want zodra we het vliegtuig uitstappen voelen we tintelingen over ons hele lichaam en voelen we ons licht in ons hoofd. Moeilijk uit te leggen maar duidelijke symptomen van het plotselinge verschil in hoogte. We hebben bewust 2 dagen om te acclimatiseren. De 1e dag lopen we vooral rond in Cusco om dit leuke toeristische stadje te ontdekken.

De sfeer is fijn en genoeg leuks te bekijken, zoals de architectuur, de fijne marktjes en het centrale plein Plaza de Armas. Hier lunchen we gezellig met uitzicht over het stadje dat afsteekt tegen de groene bergen. Hier proeven we onze eerste coca thee, gemaakt van coca bladeren, wat zou moeten helpen tegen de hoogteziekte.

We vinden Cusco een leuke stad, we bezoeken de San Pedro Market, een lokale overdekte markt, lopen nog wat rond door de kunstenaarswijk San Blas, eten wat en houden het dan voor gezien.

De volgende dag reizen we met een minibus af naar Calca om Liesbeth en Pavel te bezoeken. Ik ken Liesbeth via m’n werk in Nederland waar zij ook vandaan komt. Zij hebben Pachachaca opgericht, een gezinshuis waar nu 10 kinderen wonen en waar zij in het weekend kinderen activiteiten aanbieden die anders niet echt een plek hebben waar ze heen kunnen. Daarnaast bieden ze gezinsondersteuning aan de mensen uit de community.

We leren dat er veel armoede is in dit gebied van Peru en daardoor veel alcoholisme, verwaarlozing en misbruik van kinderen. Schrijnende verhalen en daardoor beseffen we des te meer de waarde van wat zij hier betekenen. Vandaag, op zaterdag, zijn er kinderen uit de community en mogen we mee doen met het zingen van lievelingsliedjes. Wij zingen uit volle borst “vlieg met me mee” van Paul de Leeuw, met gebaren en al hihi. We kletsen met Pavel&Liesbeth, mogen mee lunchen met de hele groep en doen spelletjes met de kinderen. Het voelt eerst een beetje als “aapjes kijken” en we voelen ons wat opgelaten om zomaar mee te doen maar Liesbeth legt ons uit dat het oké is dat de kinderen nieuwe mensen leren kennen en dat ze leren dat mensen komen en gaan.

’s Middags doen we spelletjes met de kinderen en spelen we buiten door te voetballen en touwtje te springen. En dan is het alweer tijd om afscheid te nemen. We zijn onder de indruk van en geïnspireerd door hoe Liesbeth en Pavel Pachachaca runnen en de liefde die afstraalt van hun contact met de kinderen. In de bus terug kletsen we na over wat we hebben gezien en fantaseren we over hoe ook wij de wereld een stukje mooier kunnen maken. Mooi om dit met samen te kunnen delen.

De volgende dag is het tijd voor het avontuur waar we al een poos naar uit kijken en eigenlijk het enige dat we van te voren geboekt hebben. Een 4-daagse jungle trekking waarbij we op de 4e dag de Machu Picchu zullen bezoeken!

Tot het volgende blog!

Liefs, Nienke

Scroll naar boven