Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Diversiteit in onze laatste week!

Lieve lieve allemaal,

Wat hebben we in de eerste 2 weken veel meegemaakt! Zoveel dat we voor op onze planning liggen, een voordeel van niets vast zetten. Na onze belevenissen in Uyuni in Bolivia is het tijd om weer terug te gaan naar Peru. Na een nachtbus (waar we heerlijk slapen), 2 bussen en dus 24 uur verder komen we aan in het leuke Arequipa.

Na een heerlijke nacht in een fijne bed&breakfast, lees: warme douche, schone lakens en een zacht bed, worden we wakker in een zonnig Arequipa. We hebben zowaar een ontbijtbuffet en huppelend vullen we onze bordjes en daarmee onze maagjes!

Korte broek aan en na de stad te hebben verkend nuttigen we onze lunch in een gezellig straatje.

Daarna staat het Santa Catalina Klooster op onze planning. Bijna een dorpje binnen de stad zo groot is het.

We leren over de geschiedenis van de nonnen die in dit klooster hebben gewoond en door de straatjes, schilderingen en gekleurde muren waan ik me in een Disney film.

In het café in het klooster nemen we heerlijk een bakkie koffie en thee met gebak en de rust die we ervaren geeft ruimte voor goede gesprekken. Hierna lopen we naar een uitkijkpunt op het klooster waar je over de stad heen kunt kijken en de nabij gelegen vulkanen kunt zien. Toch wel weer indrukwekkend.

Na een dutje op de hostelkamer en opfrissen is het even een zoektocht maar vinden we een leuk tentje om lekker te eten. De Pisco Sour, het lokale drankje hier, komt lekker binnen en giebelend (vooral ik) vinden we onze weg niet al te laat terug naar onze bedjes.

De volgende dag hebben we een kookworkshop gepland staan, The Peruvian Cooking Experience. En het blijkt zeker een ‘experience’ te zijn. We maken twee Peruaanse gerechten. Als eerste causa, een aardappelgerechtje dat uit de oorlogstijd stamt.

Daarna is het tijd voor de Lomo Saltado. Van beide gerechten maak ik een vegetarische variant, fijn dat dat kan! De Lomo Saltado (gezouten vlees) wordt bereidt op het vuur en het is dan ook echt de bedoeling dat heel inhoud in de pan in de hens gaat.

Dat kokkerellen vinden we toch allebei wel echt heel leuk en ja ja, het is nog lekker ook!

We struinen hierna nog rond op de lokale markt en verder houden we het deze dag rustig. We komen echt een beetje bij merken we na de afgelopen 2 weken vol te zijn geweest van alle indrukken.

Afgelopen zondag alweer wagen we, nog steeds in Arequipa, een bezoekje aan “Alpaca Mundo”, oftewel de wereld van de Alpaca.

Een gratis museum waar je kunt zien hoe men van de vacht van de Alpaca komt tot de kleding die veel verkocht wordt in o.a. Peru. Leuk om te zien, vooral de Alpaca’s die je mag voeren en die het gelukkig goed lijken te hebben. Iets waar ik altijd op let als ik iets doe of bezoek waar dieren aan te pas komen.

We vinden een tentje waar we onszelf trakteren op een ietwat dure maar o zo heerlijke lunch, shoppen nog wat souvenirs en chillen dan nog wat in het hostel waarna het tijd is voor onze laatste nachtbus van deze reis. Die nachtbus brengt ons in een oase in de woestijn van Ica: Huacachina.

Hier hebben we een hostel geboekt met een zwembad erbij en daar maken we 2 dagen dankbaar gebruik van. Even helemaal niets en lekker bakken want het is hier 30 graden!

We doen naast het luieren nog een leuke tour. We zitten midden in de woestijn en je kan hier eigenlijk niet weg zonder buggy te hebben gereden en te hebben gesandboard.

Rond 16:00 gaan we op pad, eerst een stuk scheuren met de buggy en dat geeft een goeie adrenaline kick!

Halverwege krijgen we een stuk of 3 duinen tot onze beschikking waar we met de buik op het board van af mogen schuiven. Onze buggycoureur heeft ons niet heel hoog gebracht dus het is niet super spannend maar leuk om te hebben gedaan!

Dan volgt de zonsondergang en dat geeft met alleen maar zand om je heen een mooie kleur, mooi momentje om weer dankbaar te zijn voor wat we allemaal meemaken.

Huacachina leent zich goed voor het doen van een hapje en een drankje en met de vele Nederlanders die zich hier bevinden hebben we 2 ouderwets gezellige avonden inclusief een dansje!

Na Huacachina maken we nog een tussenstop in Paracas voordat we op onze eindbestemming Lima aansturen.

We spenderen een nachtje in dit kleine kustplaatsje waar we lekker eten en genieten van de rust na het wat toeristische Huacachina.

Paracas staat onder andere bekend vanwege de Islas Ballestas, oftewel de mini Galapagos Eilanden. Hier nemen we dus een boot naartoe om er langs te varen en naast de immense rotsen ook de vele dieren te aanschouwen die hier hun verblijfplaats vinden.

Zeeleeuwen, onwijs veel vogels (we moeten de vogelpoepjes ontwijken) en pinguïns zetten de hele dag door een spreekwoordelijke voet aan wal op deze ruwe en rauwe eilanden.

Deze bestemming hadden we niet op de planning maar nu we er zijn vinden het toch wel echt heel bijzonder om te zien!

En dan is het ineens tijd om de bus te nemen naar Lima, onze eindbestemming. Lang leve de busmaatschappij Cruz del Sur want wat leuk om nog even 4 uurtjes deze hele luxe bus mee te maken. Peru heeft het qua busvervoer voor de toeristen goed voor elkaar als het aan mij ligt.

Lima, de hoofdstad van Peru, liggend op een klif heeft na een nachtje slapen nog wat leuks voor Bram in petto. Hij gaat namelijk een ochtend surfen, zijn eerste les ooit.

Hij blijkt een natuurtalent en staat bij zijn eerste golf al op de plank. Kicke om te zien. Moeilijk om te fotograferen want ze liggen best ver in het water en omdat het hier een stuk frisser is taai ik af richting de Incamarktjes. Hier doe ik nog wat laatste inkopen en na een lekkere lunch maken we ons klaar voor de terugreis.

Een nachtje eerder dan verwacht nemen we op vrijdag het vliegtuig naar huis. Wegens familieomstandigheden aan mijn kant besluiten we een dag eerder te vertrekken omdat het beter voelt om nu thuis te zijn. De verzekering is heel behulpzaam en regelt alles en na een leuke laatste dag is het fijn om koers richting huis te zetten.

Wat hebben we een mooie reis gehad! Bram heeft het backpacken ontdekt en dat is goed bevallen. Ik heb het samen reizen ontdekt en dat is ook heel goed bevallen. We hebben zoveel gezien, meegemaakt, inzichten gehad en genoten.

Peru en Bolivia hebben zoveel moois te bieden en wij raden een bezoek aan (een van) deze landen zeer aan.

Nu weer lekker thuis genieten van alles wat het leven ons hier biedt en stiekem maken wij natuurlijk al plannetjes voor een volgende reis.

Dus tot een volgend blog!

Liefs, Nienke

Scroll naar boven