Dé Yogastudio van Sliedrecht en omstreken

Soorten groepsles Yoga

Happy on the Move biedt yogalessen aan in het kader van “voor ieder wat wils”. Het beste is kiezen wat jou aanspreekt en eens een proefles volgen. Je kunt ook kiezen voor een proefstrippenkaart zodat je met 3 lessen een vorm van yoga een paar weken kunt proberen of een aantal verschillende vormen kunt proberen.

Yoga is meer dan alleen oefeningen op de mat. Zo kan meditatie niet los worden gezien van yoga. Toch willen we de drempel zo laag mogelijk voor iedereen houden en daarom zijn er veel soorten lessen bij ons te volgen. Wil je meer lezen over wat yoga is of kan zijn? Lees dan dit blog, geschreven door Nienke.

Hieronder een indruk van alle verschillende lessen die we momenteel aanbieden:

Alle lessen hebben een opbouw. Starten met een meditatie/aardende oefening om echt even binnen te komen, dan oefeningen op de mat om altijd af te sluiten met een ontspanningsoefening.

Wil jij na een les het gevoel hebben iets gedaan te hebben met toch een ontspannen gevoel? Dan is (Gentle) Hatha Yoga echt iets voor jou. Linde en Nienke geven deze les met veel passie. Statische oefeningen wisselen elkaar af.

Wil je dit gevoel met wat meer flow in de oefeningen, dan past Flow yoga, gegeven door Francis, beter bij je. Of een zachtere vorm daarvan, de Slow Flow les gegeven door Nienke.

Tijdens een Meditatieles, gegeven door Francis, leer je de door middel van geleide meditaties te ontspannen, te vertragen en te verstillen. De les start met een half uur een zachte vorm van Yoga en de rest van de les word je mee genomen in toegankelijke medtiaties.

Met Poweryoga train je echt je uithoudingsvermogen, maar laat je niet afschrikken door de term. Het is een toegankelijke les gegeven door Nair. Elke maand wordt wekelijks dezelfde les gegeven zodat je echt kennis kunt maken met de houdingen en je erin kunt ontwikkelen.

Is het voor jou momenteel nodig om te vertragen, ontspannen, flexibeler te worden (zowel fysiek als mentaal), dan is Yin Yoga jouw les. Francis is een ervaren docent die je zal begeleiden in het ontspannen in houdingen die 3-5 minuten aangehouden worden waardoor jouw bindweefsel soepeler wordt en je echt diep in je lichaam ontspanning kunt ervaren.

Heb je een periode van stress (achter de rug), ben je geopereerd/geblesseerd of herstellende van een ziekte (corona!), dan is het beoefenen van Restorative Yoga dé manier om het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan te spreken. Door juist niet de inspanning of weerstand op te zoeken maar jezelf in een houding voor langere tijd in stilte te brengen kom je in een diepe ontspanning. Deze les wordt gegeven door Nienke.

Duizelt het je of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op om eens te overleggen welke les wellicht bij jou past! Of boek meteen jouw proefles via het lesrooster!

Scroll naar boven